_ΚΕΪΚ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
Υλικά
Για την ζύμη
Για το γλάσο
Μικρές συμβουλές
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει για 5 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά ενώ παράλληλα αναδεύουμε το μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη. Έπειτα ρίχνουμε στο μίξερ το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκαλιού, το γάλα και σταδιακά προσθέτουμε τη Φαρίνα Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ αναδεύοντας το μίγμα. Τέλος, ανακατεύουμε και εμείς με μια σπάτουλα το μίγμα με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα τριαντάφυλλο και σε αυτή τοποθετούμε το μίγμα μας. Ψήνουμε το κέικ στους 180ο C, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα ή πάνω κάτω για 45 λεπτά.
Ετοιμάζοντας το γλάσο
Με την μέθοδο μπέν μαρί λιώνουμε τις κουβερτούρες. Αφού λιώσουν ρίχνουμε σε αυτές τις κουταλιές λάδι. Αν χρησιμοποιήσετε άσπρη σοκολάτα αντί για κουβερτούρα δε θα χρησιμοποιήσετε λάδι.
Ολοκληρώνοντας το κέικ μας
Περιχύνουμε το κέικ με το ζεστό γλάσο κουβερτούρας και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!
Για την ζύμη
- 500γρ φαρίνα Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 250γρ μαργαρίνη
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 4-5 αυγά
- ½ ποτήρι χυμού πορτοκαλιού
- ½ ποτήρι γάλα
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το γλάσο
- 250γρ κουβερτούρα
- 250γρ άσπρη σοκολάτα
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Μικρές συμβουλές
- Το βούτυρο το χτυπάμε αρκετά μέχρι να ασπρίσει και η ζάχαρη και τα αυγά ρίχνονται εναλλάξ.
- Το γλάσο γίνεται με τη μέθοδο του μπεν-μαρί.
- Στην άσπρη σοκολάτα δεν προσθέτουμε ελαιόλαδο.
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει για 5 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά ενώ παράλληλα αναδεύουμε το μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη. Έπειτα ρίχνουμε στο μίξερ το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκαλιού, το γάλα και σταδιακά προσθέτουμε τη Φαρίνα Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ αναδεύοντας το μίγμα. Τέλος, ανακατεύουμε και εμείς με μια σπάτουλα το μίγμα με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα τριαντάφυλλο και σε αυτή τοποθετούμε το μίγμα μας. Ψήνουμε το κέικ στους 180ο C, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα ή πάνω κάτω για 45 λεπτά.
Ετοιμάζοντας το γλάσο
Με την μέθοδο μπέν μαρί λιώνουμε τις κουβερτούρες. Αφού λιώσουν ρίχνουμε σε αυτές τις κουταλιές λάδι. Αν χρησιμοποιήσετε άσπρη σοκολάτα αντί για κουβερτούρα δε θα χρησιμοποιήσετε λάδι.
Ολοκληρώνοντας το κέικ μας
Περιχύνουμε το κέικ με το ζεστό γλάσο κουβερτούρας και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!