_ΚΕΪΚ ΟΛΙΚΗΣ
Υλικά
Μικρές συμβουλές
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ το βούτυρο μαργαρίνη με τη ζάχαρη για 10 λεπτά έως ότου ασπρίσει το μίγμα. Σταδιακά προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά συνεχίζοντας την ανάδευση. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μίγμα μας και το γιαούρτι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα άλευρα και προσθέτουμε το μπέικιν κα τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τμηματικά το μίγμα αυτό στο μίξερ και συνεχίζουμε την ανάδευση. Τέλος, ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε το μίγμα μας έως ότου ομογενοποιηθεί.
Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα κέικ και σε αυτή βάζουμε το μίγμα που ετοιμάσαμε στο μίξερ.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180ο C για 1 ώρα περίπου.
Καλή Επιτυχία!!!
- 150 γρ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ ολικής άλεσης
- 450 γρ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
- 250 γρ βούτυρο μαργαρίνη
- 300 γρ ζάχαρη
- 5 αυγά
- 200 γρ γιαούρτι 2% ελαφρύ
- 50 ml χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
- 2 βανίλιες
- 40 γρ μπέικιν
Μικρές συμβουλές
- Το βούτυρο, τα αυγά, το γιαούρτι και το πορτοκάλι, τα έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου
- Χτυπάμε καλά το βούτυρο
- Χτυπάμε για 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με την ζάχαρη έως ότου ασπρίσει το μίγμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ το βούτυρο μαργαρίνη με τη ζάχαρη για 10 λεπτά έως ότου ασπρίσει το μίγμα. Σταδιακά προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά συνεχίζοντας την ανάδευση. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μίγμα μας και το γιαούρτι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα άλευρα και προσθέτουμε το μπέικιν κα τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τμηματικά το μίγμα αυτό στο μίξερ και συνεχίζουμε την ανάδευση. Τέλος, ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε το μίγμα μας έως ότου ομογενοποιηθεί.
Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα κέικ και σε αυτή βάζουμε το μίγμα που ετοιμάσαμε στο μίξερ.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180ο C για 1 ώρα περίπου.
Καλή Επιτυχία!!!