_ΚΕΪΚ ΜΩΣΑΪΚΟ
Υλικά
Μικρές συμβουλές
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο μαργαρίνη. Σε ένα μπολ βάζουμε τα 150γρ ζάχαρη και σε αυτό ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο αφού έχει λίγο κρυώσει και αναδεύουμε το μίγμα με ένα σύρμα. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών και προσθέτουμε τους κρόκους στο μίγμα με τη ζάχαρη και το βούτυρο μαργαρίνη τμηματικά ανακατεύοντας τα μέχρι να ομογενοποιηθούν με ένα σύρμα. Κατόπιν ρίχνουμε σταδιακά στο μίγμα αυτό το αλεύρι και το μπέικιν. Τέλος προσθέτουμε και το γάλα και συνεχίζουμε την ανάδευση.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών που ξεχωρίσαμε μαζί με τα 50γρ της ζάχαρης που κρατήσαμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Χωρίζουμε το πρώτο μίγμα μας αυτό με το αλεύρι σε δύο ίσα μέρη και τα τοποθετούμε σε δύο ξεχωριστά μπολ και στο καθένα προσθέτουμε σε ίση ποσότητα την μαρέγκα ανακατεύοντάς τα ξεχωριστά. Δημιουργούμε έτσι δύο μίγματα ίδιας σύστασης. Στο ένα μίγμα προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά μερέντας και το ανακατεύουμε. Στη συνέχεια παίρνουμε μια φόρμα σιλικόνης και την γεμίζουμε χρησιμοποιώντας τα δύο μίγματα εναλλάξ δύο φορές, βάζοντας μια στρώση απ το λευκό μίγμα και μια στρώση απ το μίγμα της μερέντας.
Ψήνουμε το κέικ μωσαϊκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 c για 45 - 50 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε το κει 10 λεπτά αφού το έχουμε βγάλει από τον φούρνο, για να υποχωρήσει όλη η υγρασία που τυχόν θα έχει. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη άχνη.
Καλή Επιτυχία !!
- 250 γρ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
- 200 γρ ζάχαρη
- 250 γρ βούτυρο μαργαρίνη
- 10 γρ μπέικιν ( 1 γεμάτο κουταλάκι γλυκού)
- 40 ml γάλα
- 4 αυγά
- 110 γρ μερέντα ( 1 μεγάλη κουταλιά σούπας)
- Άχνη Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ για πασπάλισμα
Μικρές συμβουλές
- Το βούτυρο να είναι λιωμένο . Ανακατεύτεται ευκολότερα με τα υπόλοιπα υλικά
- Ξεφορμάρουμε το κεικ 10 λεπτά αφού το έχουμε βγάλει από τον φούρνο, για να υποχωρήσει όλη η υγρασία που τυχόν θα έχει
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο μαργαρίνη. Σε ένα μπολ βάζουμε τα 150γρ ζάχαρη και σε αυτό ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο αφού έχει λίγο κρυώσει και αναδεύουμε το μίγμα με ένα σύρμα. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών και προσθέτουμε τους κρόκους στο μίγμα με τη ζάχαρη και το βούτυρο μαργαρίνη τμηματικά ανακατεύοντας τα μέχρι να ομογενοποιηθούν με ένα σύρμα. Κατόπιν ρίχνουμε σταδιακά στο μίγμα αυτό το αλεύρι και το μπέικιν. Τέλος προσθέτουμε και το γάλα και συνεχίζουμε την ανάδευση.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών που ξεχωρίσαμε μαζί με τα 50γρ της ζάχαρης που κρατήσαμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Χωρίζουμε το πρώτο μίγμα μας αυτό με το αλεύρι σε δύο ίσα μέρη και τα τοποθετούμε σε δύο ξεχωριστά μπολ και στο καθένα προσθέτουμε σε ίση ποσότητα την μαρέγκα ανακατεύοντάς τα ξεχωριστά. Δημιουργούμε έτσι δύο μίγματα ίδιας σύστασης. Στο ένα μίγμα προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά μερέντας και το ανακατεύουμε. Στη συνέχεια παίρνουμε μια φόρμα σιλικόνης και την γεμίζουμε χρησιμοποιώντας τα δύο μίγματα εναλλάξ δύο φορές, βάζοντας μια στρώση απ το λευκό μίγμα και μια στρώση απ το μίγμα της μερέντας.
Ψήνουμε το κέικ μωσαϊκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 c για 45 - 50 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε το κει 10 λεπτά αφού το έχουμε βγάλει από τον φούρνο, για να υποχωρήσει όλη η υγρασία που τυχόν θα έχει. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη άχνη.
Καλή Επιτυχία !!