ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟΥ
Υλικά
Μικρές συμβουλές
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το γαρύφαλλο και τα ανακατεύουμε.
Στο μίξερ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίξερ τμηματικά και τα αβγά, ενώ συνεχίζουμε την ανάδευση για 10 λεπτά περίπου. Κατόπιν προσθέτουμε στο μίγμα μας το χοντροκομμένο καρότο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αφού ρίξουμε και τα καρύδια στο μίγμα μας προσθέτουμε σταδιακά σε αυτό και το μίγμα με το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το γαρύφαλλο και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου το μίγμα μας ομογενοποιηθεί.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ και σε αυτή προσθέτουμε το μίγμα που έχουμε παρασκευάσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 60-70 λεπτά περίπου.
Ξεφορμάρουμε το κέικ καρότου αφού έχει κρυώσει καλά και κατόπιν σερβίρουμε πασπαλίζοντάς το με λίγη άχνη Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ.
Καλή Επιτυχία !!
- 500 γρ. φαρίνα Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 500 ml. ελαιόλαδο
- 500 γρ. ζάχαρη (2 κούπες τσαγιού)
- 400 γρ. καρότο χοντροκομμένο (4 κούπες τσαγιού)
- 6 αυγά
- 10 γρ. μπέικιν (1 κουταλάκι γλυκού)
- 10 γρ. κανέλα (2 κουταλάκια γλυκού)
- 10 γρ. γαρύφαλο (1 κουταλάκι γλυκού)
- 100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα (1 κούπα τσαγιού)
Μικρές συμβουλές
- Ξεφορμάρουμε προσεκτικά αφού κρυώσει αρκετά
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το γαρύφαλλο και τα ανακατεύουμε.
Στο μίξερ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίξερ τμηματικά και τα αβγά, ενώ συνεχίζουμε την ανάδευση για 10 λεπτά περίπου. Κατόπιν προσθέτουμε στο μίγμα μας το χοντροκομμένο καρότο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αφού ρίξουμε και τα καρύδια στο μίγμα μας προσθέτουμε σταδιακά σε αυτό και το μίγμα με το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το γαρύφαλλο και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου το μίγμα μας ομογενοποιηθεί.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ και σε αυτή προσθέτουμε το μίγμα που έχουμε παρασκευάσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 60-70 λεπτά περίπου.
Ξεφορμάρουμε το κέικ καρότου αφού έχει κρυώσει καλά και κατόπιν σερβίρουμε πασπαλίζοντάς το με λίγη άχνη Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ.
Καλή Επιτυχία !!