_ΚΕΪΚ ΑΛΜΥΡΟ
Υλικά
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα έως ότου ασπρίσει. Σταδιακά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Προσθέτουμε στο μίγμα το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μίξερ το αλεύρι και το μπέικιν και αφήνουμε το μίγμα να χτυπηθεί.
Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το ζαμπόν, τη φέτα και το κασέρι.
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τώρα και τους κύβους ζαμπόν, φέτας και κασέρι που κόψαμε και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.
Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα και βάζουμε σε αυτή το μίγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ο C για 1 ώρα περίπου με μακρόστενη φόρμα καλά βουτυρωμένη.
Ξεφορμάρουμε το κέικ αφού κρυώσει και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
- 125 γρ. βούτυρο μαργαρίνη
- 4 αυγά
- 100 ml. γάλα ( ½ φλιτζ. τσαγιού)
- 200 γρ. αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην Κίτρινη συσκευασία
- 1 φακελάκι μπέικιν (20 γρ.)
- 200 γρ. ζαμπόν
- 250 γρ. τυρί φέτα
- 250 γρ. κασέρι ή ημίσκληρο
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα έως ότου ασπρίσει. Σταδιακά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Προσθέτουμε στο μίγμα το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μίξερ το αλεύρι και το μπέικιν και αφήνουμε το μίγμα να χτυπηθεί.
Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το ζαμπόν, τη φέτα και το κασέρι.
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τώρα και τους κύβους ζαμπόν, φέτας και κασέρι που κόψαμε και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.
Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα και βάζουμε σε αυτή το μίγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ο C για 1 ώρα περίπου με μακρόστενη φόρμα καλά βουτυρωμένη.
Ξεφορμάρουμε το κέικ αφού κρυώσει και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!