ΚΑΛΗΜΕΡΑ "Το σκονάκι της Νοικοκυράς"
[email protected]
Υλικά
- 250 γρ. φαρίνα Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 1/4 κουτ. γλυκού σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3 κουτ. σούπας γάλα
- μαρμελάδα, μέλι ή μερέντα για το γέμισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και κοσκινίζουμε. Ζυμώνουμε τα 4 πρώτα υλικά και τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι το μίγμα να αποκτήσει υφή τραχανά. Προσθέτουμε τα επόμενα 2 υλικά (γάλα και γιαούρτι). Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 2 εκατοστών. Κόβουμε τη ζύμη σε δίσκους με κουπάτ διαμέτρου 5 εκατοστών. Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο αλεύρι και τους βάζουμε σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για 15 με 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο τα γεμίζουμε με ότι μας αρέσει.