ΓΛΥΚΙΑ ΤΑΡΤΑ
Οι τάρτες είναι αγαπημένη επιλογή. Είτε είναι γλυκές είτε είναι αλμυρές.
Σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε εύκολα και γρήγορα να φτιάξετε έναν
γλυκό πειρασμό που μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες μεσημέρι ή
απόγευμα.
Υλικά
Γέμιση:
TIPS & INFO
Εκτέλεση
Καθαρίζεις και κόβεις τα μήλα σε μικρά κομμάτια. Βάζεις στο τηγάνι λίγο λάδι και τα βάζεις στη φωτιά. Ραντίζεις τα μήλα με λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Ρίχνεις τα μήλα στο τηγάνι και ρίνεις και λίγη κανέλα και τη μαύρη ζάχαρη. Βουτυρώνεις την ταρτιέρακαι απλώνεις την ζύμη και την τρυπάς λίγο. Την βάζεις για λίγο στον φούρνο . Περιμένεις λίγο να εξατμιστούν τα υγρά από τα μήλα και προσθέτεις το κονιάκ. Προσθέτεις τα καρύδια και την υπόλοιπη ζάχαρη και στο τέλος ρίχνεις και την σοκολάτα σε κομματάκια. Βάζεις το μείγμα πάνω στη βάση . Ψήνεις στην αρχή την καλύπτεις με ένα αλουμινόχαρτο.
- 250 γρ αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
- 200 ολικής Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 1 βούτυρο 250gr
- 2 κρόκους αυγών
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- ½ κουταλάκι αλάτι
Γέμιση:
- 2 μήλα
- ½ ποτήρι παρθένο ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι κανέλα
- ½ σφηνάκι κονιάκ
- ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- Κομματάκια σοκολάτας
- 1 χούφτα καρύδια
TIPS & INFO
- Η τάρτα δεν πρέπει να γίνεται σε πορσελάνινο σκεύος αν τη θέλουμε τραγανή.
- Επειδη το ιδανικο ειναι η ταρτες να καταναλωνονται την ιδια μερα,τις διατηρουμε εκτος ψυγειου για να αποφυγουμε την υγρασια.
- Να αφήνεις να κρυώσουν τουλάχιστον 20 λεπτά έτσι ώστε τα συστατικά να έχουν χρόνο για να προσαρμοστούν στη θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
Καθαρίζεις και κόβεις τα μήλα σε μικρά κομμάτια. Βάζεις στο τηγάνι λίγο λάδι και τα βάζεις στη φωτιά. Ραντίζεις τα μήλα με λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Ρίχνεις τα μήλα στο τηγάνι και ρίνεις και λίγη κανέλα και τη μαύρη ζάχαρη. Βουτυρώνεις την ταρτιέρακαι απλώνεις την ζύμη και την τρυπάς λίγο. Την βάζεις για λίγο στον φούρνο . Περιμένεις λίγο να εξατμιστούν τα υγρά από τα μήλα και προσθέτεις το κονιάκ. Προσθέτεις τα καρύδια και την υπόλοιπη ζάχαρη και στο τέλος ρίχνεις και την σοκολάτα σε κομματάκια. Βάζεις το μείγμα πάνω στη βάση . Ψήνεις στην αρχή την καλύπτεις με ένα αλουμινόχαρτο.