_ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ
Υλικά
Μικρές συμβουλές
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το γιαούρτι και συνεχίζουμε την ανάδευση. Τέλος, προσθέτουμε στο μίγμα μας το αλεύρι, τις βανίλιες και το μπέικιν και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί Νο 32 και σε αυτό ρίχνουμε το μίγμα μας.
Ψήνουμε τη γιαουρτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40 με 45 λεπτά περίπου.
Μπορείτε να σερβίρεται τη γιαουρτόπιτα μαζί με γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας.
- 400γρ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
- 250 ml καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
- 300 γρ ζάχαρη
- 4 αυγά
- 290 - 300 γρ αγελαδινό γιαούρτι
- 2 βανίλιες
- 2 μπέικιν (40 γρ)
Μικρές συμβουλές
- Τα αυγά και το γιαούρτι να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το γιαούρτι και συνεχίζουμε την ανάδευση. Τέλος, προσθέτουμε στο μίγμα μας το αλεύρι, τις βανίλιες και το μπέικιν και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί Νο 32 και σε αυτό ρίχνουμε το μίγμα μας.
Ψήνουμε τη γιαουρτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40 με 45 λεπτά περίπου.
Μπορείτε να σερβίρεται τη γιαουρτόπιτα μαζί με γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας.