_ΓΙΟΥΡΤΟΠΙΤΑ
Υλικά
Εκτέλεση
Ρίχνεις σε ένα μπολ το καλαμποκέλαιο ή το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη και ανακατεύεις με το σύρμα.
Προσθέτεις τα αυγά και το γιαούρτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Τέλος προσθέτεις το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ, τις βανίλιες και το μπέικιν και τα ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ψήνεις τη γιαουρτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40-45 λεπτά.
Μην ξεχάσεις να βουτυρώσεις αλλά και να αλευρώσεις το ταψί πριν ρίξεις το μείγμα.
Σερβίρεις με γλυκό κουταλιού, με παγωτό ή ακόμη και σκέτη.
- 400 γρ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
- 250ml καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
- 290- 300γρ αγελαδινό γιαούρτι
- 2 μπέικιν 40γρ
- 300γρ ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 4 αυγά
Εκτέλεση
Ρίχνεις σε ένα μπολ το καλαμποκέλαιο ή το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη και ανακατεύεις με το σύρμα.
Προσθέτεις τα αυγά και το γιαούρτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Τέλος προσθέτεις το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ, τις βανίλιες και το μπέικιν και τα ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ψήνεις τη γιαουρτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40-45 λεπτά.
Μην ξεχάσεις να βουτυρώσεις αλλά και να αλευρώσεις το ταψί πριν ρίξεις το μείγμα.
Σερβίρεις με γλυκό κουταλιού, με παγωτό ή ακόμη και σκέτη.