_ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΠΑΝΕ
Είμαι σίγουρος πως υπάρχει πολύ κόσμος που φέτος δεν θέλησε να πάρει
ολόκληρη γαλοπούλα αλλά παράλληλα δεν θέλει να στερηθεί και ένα ωραίο
γιορτινό τραπέζι. Θέλω να σου προτείνω μια εναλλακτική συνταγή για το
μαγείρεμα της κλασικής κατά τα άλλα γαλοπούλας τώρα τα Χριστούγεννα.
Υλικά
Για το σερβίρισμα:
Σως για μπέργκερ:
Εκτέλεση
Σε ξεχωριστά πιάτα βάζεις το αλεύρι , την τριμμένη φρυγανιά και το αυγό χτυπημένο με λίγο αλάτι. Κόβεις τα σνιτσελάκια και τα περνάς πρώτα από το αλεύρι , μετά από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά , και τα βάζεις στο τηγάνι. Τα βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί και βάζεις μια φέτα τυρί από πάνω να λιώσει. Για την σάλτσα ανακατεύεις την κέτσαπ με την σόγια σος και το σιρόπι σοκολάτας. Κόβεις τα ψωμάκια αλείφεις με τη σος και βάζεις μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι. Προσθέτεις τη γαλοπούλα και τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το κλείνεις.
- 100 γρ αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 2 σνίτσελ γαλοπούλας (χτυπημένα φιλέτα)
- 1 μπολ τριμμένη φρυγανιά
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 1 αυγό
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 1 μικρή φέτα τυρί για κάθε κομμάτι γαλοπούλας
Για το σερβίρισμα:
- μικρά στρογγυλά ψωμάκια,
- ντομάτα, μαρούλι και ξερό κρεμμύδι,
- καραμελωμένα κρεμμύδια (βούτυρο-ζάχαρη)
Σως για μπέργκερ:
- 2 κουταλιές κέτσαπ
- ½ κουταλάκι σόγια σως
- 1 κουταλάκι σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση
Σε ξεχωριστά πιάτα βάζεις το αλεύρι , την τριμμένη φρυγανιά και το αυγό χτυπημένο με λίγο αλάτι. Κόβεις τα σνιτσελάκια και τα περνάς πρώτα από το αλεύρι , μετά από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά , και τα βάζεις στο τηγάνι. Τα βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί και βάζεις μια φέτα τυρί από πάνω να λιώσει. Για την σάλτσα ανακατεύεις την κέτσαπ με την σόγια σος και το σιρόπι σοκολάτας. Κόβεις τα ψωμάκια αλείφεις με τη σος και βάζεις μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι. Προσθέτεις τη γαλοπούλα και τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το κλείνεις.