_ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά
Εκτέλεση
Λιώνουμε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το λικέρ. Λιώνουμε τις σοκολάτες με το βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε στο μίγμα την λιωμένη σοκολάτα Βαζουμε το μίγμα σε μπωλάκια σουφλέ. Βάζουμε μια κουταλιά απο την λιωμένη λευκή σοκολάτα στην μέση από κάθε μπωλ. Γεμίζουμε κάθε μπωλ με την υπόλοιπο μίγμα κουβερτούρας.
Ψήνουμε για 12 λεπτά στους 200 C ή με αέρα στους 180 C
- 5 κουτ. σούπας αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
- 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
- 90 gr σταγόνες λευκής σοκολάτας
- 1 κουτ. σούπας λικέρ φράουλας
- 100 gr σοκολάτα κουβερτούρα
- 100 gr σοκολάτα γάλακτος
- 200 gr αγνό βούτυρο τύπου Κερκύρας
- 3 κρόκους αυγών
- 3 ολόκληρα αυγά
- 4-5 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας βανίλια
- 3 κουτ. σούπας κακάο
Εκτέλεση
Λιώνουμε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το λικέρ. Λιώνουμε τις σοκολάτες με το βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε στο μίγμα την λιωμένη σοκολάτα Βαζουμε το μίγμα σε μπωλάκια σουφλέ. Βάζουμε μια κουταλιά απο την λιωμένη λευκή σοκολάτα στην μέση από κάθε μπωλ. Γεμίζουμε κάθε μπωλ με την υπόλοιπο μίγμα κουβερτούρας.
Ψήνουμε για 12 λεπτά στους 200 C ή με αέρα στους 180 C