_ΕΛΑΙΟΨΩΜΟ
Υλικά
- 500 gr αλεύρι χρυσό Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 500 gr αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
- 500 ml νερό
- 50 gr μαγιά νωπή
- 20 gr αλάτι
- 10 gr ζάχαρη
- 100 mlκαλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 300 grελιές καθαρισμένες
Μικρές συμβουλές
- Προσέχουμε να μην έρθει σε επαφή η μαγιά με το αλάτι
- Αφήνουμε την ζύμη με τις ελιές να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μία ώρα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο μίξερ το νερό (χλιαρό), την μαγιά και αρχίζουμε την ανάδευση. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αλεύρια, το αλάτι, την ζάχαρη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μίγμα. Μόλις το ζυμάρι μας είναι έτοιμο το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και με μία πετσέτα που την ψεκάζουμε με λίγο νερό και το αφήνουμε σε ζεστό χώρο για 30 λεπτά περίπου. Σε ένα σκεύος βάζουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, τις ελιές και το ζυμάρι μας. Ζυμώνουμε καλά έως ότου αποκτήσουμε μια καλά ελαστική ζύμη. Βάζουμε την ζύμη σε φορμάκια ή το πλάθουμε σε πλεξούδες και τίς τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για 40 λεπτά περίπου.