_ΔΙΠΛΕΣ
Υλικά
Για το σιρόπι
Για το πασπάλισμα
Μικρές συμβουλές
Εκτέλεση
Προετοιμάζοντας τις δίπλες
Ρίχνουμε στο μίξερ τα αυγά ένα ένα και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε έπειτα το ούζο ή τη μαστίχα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το χυμό πορτοκάλι στο οποίο έχουμε σβήσει το μισό κουταλάκι σόδα και τέλος προσθέτουμε και τις κουταλιές λάδι αναδεύοντας παράλληλα. Τέλος ρίχνουμε όλο το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ και τη ζυμώνουμε με τα χέρια ρίχνοντας αν χρειαστεί και λίγο αλεύρι έως ότου γίνει αφράτη και απαλή.
Κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο το καθένα με τον πλάστη δίνοντας ένα ορθογώνιο σχήμα. Έπειτα με τροχαλία κόβουμε λουρίδες τη ζύμη. Παίρνουμε τη μία λουρίδα τη ρίχνουμε στο καυτό λάδι και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού αμέσως δίνουμε στη δίπλα το χαρακτηριστικό σχήμα ρολού. Την αφήνουμε για κάποια δευτερόλεπτα στο καυτό λάδι και μετά την αποσύρουμε και την βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει.
Παρασκευάζοντας το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 με 6 λεπτά. Μετά προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγη ακόμα ώρα.
Ολοκληρώνοντας τις δίπλες μας
Βουτάμε τις κρύες δίπλες για μερικά δευτερόλεπτα μέσα στο χλιαρό προς ζεστό σιρόπι. Τέλος, τις περιχύνουμε με λίγο μέλι, τις πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα καρύδια και την κανέλλα και τις σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι του καφέ ούζο ή μαστίχα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι στο οποίο σβήνουμε ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 800γρ. αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην ΚΙΤΡΙΝΗ συσκευασία
Για το σιρόπι
- 2 ποτήρια νερό (500ml)
- 1 ποτήρι ζάχαρη (230γρ)
- 1 ποτήρι μέλι (400γρ)
Για το πασπάλισμα
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού καρύδια
- λίγη κανέλλα
Μικρές συμβουλές
- Το ηλιέλαιο θα πρέπει να σκεπάζει τις δίπλες και να είναι πολύ καυτό όταν θα τηγανίζονται.
- Οι δίπλες πρέπει να είναι κρύες και το σιρόπι ζεστό προς χλιαρό για να μην μαλακώσουν.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου.
Εκτέλεση
Προετοιμάζοντας τις δίπλες
Ρίχνουμε στο μίξερ τα αυγά ένα ένα και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε έπειτα το ούζο ή τη μαστίχα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το χυμό πορτοκάλι στο οποίο έχουμε σβήσει το μισό κουταλάκι σόδα και τέλος προσθέτουμε και τις κουταλιές λάδι αναδεύοντας παράλληλα. Τέλος ρίχνουμε όλο το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ και τη ζυμώνουμε με τα χέρια ρίχνοντας αν χρειαστεί και λίγο αλεύρι έως ότου γίνει αφράτη και απαλή.
Κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο το καθένα με τον πλάστη δίνοντας ένα ορθογώνιο σχήμα. Έπειτα με τροχαλία κόβουμε λουρίδες τη ζύμη. Παίρνουμε τη μία λουρίδα τη ρίχνουμε στο καυτό λάδι και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού αμέσως δίνουμε στη δίπλα το χαρακτηριστικό σχήμα ρολού. Την αφήνουμε για κάποια δευτερόλεπτα στο καυτό λάδι και μετά την αποσύρουμε και την βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει.
Παρασκευάζοντας το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 με 6 λεπτά. Μετά προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγη ακόμα ώρα.
Ολοκληρώνοντας τις δίπλες μας
Βουτάμε τις κρύες δίπλες για μερικά δευτερόλεπτα μέσα στο χλιαρό προς ζεστό σιρόπι. Τέλος, τις περιχύνουμε με λίγο μέλι, τις πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα καρύδια και την κανέλλα και τις σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!