_ΧΙΟΝΟΥΛΕΣ
Υλικά
Εκτέλεση
Για να κάνουμε τις χιονούλες πρώτα ξεκινάμε να κάνουμε τα “μπισκοτάκια” με τον εξής τρόπο. Βάζουμε πρώτα τα στεγνά υλικά και έπειτα προσθέτουμε το λάδι και την μπύρα. Αν δεν θέλουμε να βάλουμε μπύρα βάζουμε νερό. Ανακατεύουμε, φτιάχνουμε μπαλάκια και τα ψήνουμε.
Για να φτιάξουμε το σιρόπι, βάζουμε τη ζάχαρη στο κατσαρολάκι και το νερό και το αφήνουμε να γίνει σιρόπι. Τέλος βουτάμε όλα τα μπισκοτάκια μέσα στο σιρόπι και πασπαλίζουμε από πάνω με το ινδοκάρυδο.
- 500 γρ. αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
- 150 ml. μπύρα (1/2 κουτάκι)
- 200 ml. ηλιέλαιο ( ή καλαμποκέλαιο)
- 10 γρ. baking powder
- 1 βανίλια
- 100 γρ. καρύδια
- 1 μπολ Ινδοκάρυδο ( περίπου 250 γρ)
- 250γρ. ζάχαρη (1 ποτήρι)
- 250 ml. νερό (1 ποτήρι)
Εκτέλεση
Για να κάνουμε τις χιονούλες πρώτα ξεκινάμε να κάνουμε τα “μπισκοτάκια” με τον εξής τρόπο. Βάζουμε πρώτα τα στεγνά υλικά και έπειτα προσθέτουμε το λάδι και την μπύρα. Αν δεν θέλουμε να βάλουμε μπύρα βάζουμε νερό. Ανακατεύουμε, φτιάχνουμε μπαλάκια και τα ψήνουμε.
Για να φτιάξουμε το σιρόπι, βάζουμε τη ζάχαρη στο κατσαρολάκι και το νερό και το αφήνουμε να γίνει σιρόπι. Τέλος βουτάμε όλα τα μπισκοτάκια μέσα στο σιρόπι και πασπαλίζουμε από πάνω με το ινδοκάρυδο.