_ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ
Υλικά
- 1 φλ. ηλιέλαιο
- 2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό Αφοι Κεραμαρη ΜΑΝΝΑ (340 γρ)
- 2 1/2 φλ. ζάχαρη
- 5 φλ. νερό (1 lt)
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1/2 φλ. χονδροκομμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
1) Βάζεις νερό σε μια κατσαρόλα και την ζάχαρη οπότε ανακατώνεις μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και γίνει σιρόπι,
2) Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνεις το λάδι και μισό σιμιγδάλι,
3) Ανακατώνεις σε μικρή φωτιά την κατσαρόλα και όταν ρουφήξει το λάδι τότε κάνεις το ίδιο με το σιρόπι,
4) Το σιμιγδάλι όταν μυρίσει να βάλεις και μερικά αμύγδαλα μαζί,
5) Με προσοχή να αδείασεις το σιμιγδάλι μέσα στο σιρόπι και ανακάτωσε ελαφρώς,
6) Άφησε την κατσαρόλα να ξεκουραστεί και σκέπασε από πάνω με πετσέτα,
7) βρέξε την φόρμα και γέμισε το μείγμα σε αυτό,
8) Αναποδογύρισε τον χαλβά σε ένα πιάτο και ρίξε από πάνω μερικά αμύγδαλα κι κανέλα.
Για τον Χαλβά με σοκολάτα:
1) Μόλις έχει βράσει ο χαλβάς και έχεις βγάλει την πετσέτα από την κατσαρόλα που ξεκουράστηκε,
2) Βάζεις το κακάο σε μπολ με ζεστό νερό η στο σιρόπι και ανακατεύεις ελαφρώς,
3) Βάζεις το χαλβά σε ένα άδειο μπολ και ρίχνεις το κακάο από πάνω κι εκεί ανακατεύεις,
4) Σε βρεγμένη φόρμα βάζεις τον χαλβά και το αναποδογυρίζεις σε πιάτο κι μετά βάλε από πάνω κανέλα η μαζί αμύγδαλο.