_BREAKFAST ΒΑΦΛΑ
Φανταστική συνταγή! Εύκολη και γρήγορη για ένα σούπερ δυναμωτικό πρωινό!
Οι βάφλες άλλωστε είναι σε όλους μας αρεστές. Φτιάξτες και συνόδεψέ τες
με ότι βάλει ο νους σου.
Υλικά
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε μπολ αδειάζεις το γάλα με μπέικιν πάουντερ. Μετά αλάτι και ζάχαρη. Ρίχνεις αυγά και ανακατεύεις. Κάπου στη μέση της διαδικασίας προσθέτεις αλεύρι και λιωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια πασάλειψε με λίγο λάδι την βαφλιέρα και βάζεις το μείγμα. Ψήνεις τις βάφλες για 2-3 λεπτά.
Βάζεις σε αλουμινόχαρτο το μπέικον. Με ταψί θα το βάλεις στο φούρνο για 15 λεπτά. Στη συνέχεια επάνω στο λιωμένο κασέρι βάζεις μπέικον. Προσθέτεις κομματάκια ντομάτα με κρεμμύδι. Στο τέλος βάζεις το αυγό.
- 300 γρ. φαρίνα Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 2 αυγά
- 400 ml γάλα
- 10 γρ. baking powder
- 80 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη)
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
Για το σερβίρισμα
- Μπέικον με την μέθοδο του αλουμινόχαρτου ή με τα ξυλάκια
- Γκούντα
- Μείγμα κύβους κρεμμύδι + ντομάτα
- Αυγό τηγανητό
Εκτέλεση
Σε μπολ αδειάζεις το γάλα με μπέικιν πάουντερ. Μετά αλάτι και ζάχαρη. Ρίχνεις αυγά και ανακατεύεις. Κάπου στη μέση της διαδικασίας προσθέτεις αλεύρι και λιωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια πασάλειψε με λίγο λάδι την βαφλιέρα και βάζεις το μείγμα. Ψήνεις τις βάφλες για 2-3 λεπτά.
Βάζεις σε αλουμινόχαρτο το μπέικον. Με ταψί θα το βάλεις στο φούρνο για 15 λεπτά. Στη συνέχεια επάνω στο λιωμένο κασέρι βάζεις μπέικον. Προσθέτεις κομματάκια ντομάτα με κρεμμύδι. Στο τέλος βάζεις το αυγό.
Θέλεις να φτιάξεις και συ κυμματιστό μπέικον; Χρησιμοποίησε ένα αλουμινόχαρτο όπως στην παρακάτω φωτογραφία και κάνε τα μπέικον όσο κυμματιστά θέλεις δημιουργώντας τα ανάλογα κενά στο αλουμινόχαρτο.