_BLACK FOREST
Υλικά
Για το παντεσπάνι
Για το μίγμα
Για το σιρόπι
Για το γαρνίρισμα
Μικρές συμβουλές
Εκτέλεση
Παρασκευάζοντας το παντεσπάνι
Ρίχνουμε στο μίξερ το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ, τη ζάχαρη το μπέικιν, το κακάο, και τη βανίλια και χτυπάμε ελαφρώς το μείγμα. Προσθέτουμε στο μίξερ τα 5αυγά και κατόπιν το νερό και δυναμώνοντας παράλληλα το ανακάτεμα για 10 λεπτά.
Πάνω σε ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε τσέρκι διαμέτρου 22 εκατοστών και ρίχνουμε μέσα σε αυτό το μείγμα μας.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 40 με 45 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζοντας το σιρόπι και τη σαντιγί
Σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το λεμόνι. Αφήνουμε το σιρόπι τα βράσει για 10 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει να κοχλάζει. (Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε στο σιρόπι ένα φλιτζανάκι του καφέ λικέρ.)
Βάζουμε στο μίξερ τη φυτική κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτη. Στη σαντιγί προσθέτουμε το γλυκό βύσσινο και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα με αργές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω
Τελειοποιώντας τη συνταγή μας
Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση οριζόντια και στη συνέχεια σιροπιάζουμε με ένα πινέλο το κάτω παντεσπάνι. Με τη σπάτουλα προσθέτουμε τη σαντιγί και αφήνουμε το γλυκό για 45 λεπτά στη κατάψυξη. Προσθέτουμε και σιροπιάζουμε και το πάνω παντεσπάνι. Αλείφουμε περιμετρικά το γλυκό με τη σαντιγί και το πασπαλίζουμε με την κουβερτούρα. Η black forest μπαίνει στην κατάψυξη στα 20 λεπτά και έπειτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Για το παντεσπάνι
- 270γρ. έως 300γρ. αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην Κίτρινη συσκευασία
- 200γρ. ζάχαρη
- 2 φακελάκια μπέικιν
- 1 βανίλια
- 5 αυγά
- 50ml νερό
- 50γρ. κακάο
Για το μίγμα
- 500γρ. κρέμα γάλακτος φυτική
- 250γρ. γλυκό βύσσινο
Για το σιρόπι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- 1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη
- 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
Για το γαρνίρισμα
- 500γρ. νιφάδες κουβερτούρας
Μικρές συμβουλές
- Τα υλικά να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου
- Ρίχνουμε το σιρόπι κρύο ενόσω το παντεσπάνι είναι ζεστό
- Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί το παντεσπάνι τρυπώντας το με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγάζοντάς την έχει υπολείμματα από το ζυμάρι τότε αυτό δεν είναι έτοιμα.
- Το σιρόπι το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά αφότου αρχίσει να κοχλάζει
- Για να μην κόψει η σαντιγί κάνουμε απαλό ανακάτεμα του μείγματος με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω
- Αφήνουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 45 λεπτά
Εκτέλεση
Παρασκευάζοντας το παντεσπάνι
Ρίχνουμε στο μίξερ το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ, τη ζάχαρη το μπέικιν, το κακάο, και τη βανίλια και χτυπάμε ελαφρώς το μείγμα. Προσθέτουμε στο μίξερ τα 5αυγά και κατόπιν το νερό και δυναμώνοντας παράλληλα το ανακάτεμα για 10 λεπτά.
Πάνω σε ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε τσέρκι διαμέτρου 22 εκατοστών και ρίχνουμε μέσα σε αυτό το μείγμα μας.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 40 με 45 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζοντας το σιρόπι και τη σαντιγί
Σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το λεμόνι. Αφήνουμε το σιρόπι τα βράσει για 10 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει να κοχλάζει. (Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε στο σιρόπι ένα φλιτζανάκι του καφέ λικέρ.)
Βάζουμε στο μίξερ τη φυτική κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτη. Στη σαντιγί προσθέτουμε το γλυκό βύσσινο και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα με αργές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω
Τελειοποιώντας τη συνταγή μας
Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση οριζόντια και στη συνέχεια σιροπιάζουμε με ένα πινέλο το κάτω παντεσπάνι. Με τη σπάτουλα προσθέτουμε τη σαντιγί και αφήνουμε το γλυκό για 45 λεπτά στη κατάψυξη. Προσθέτουμε και σιροπιάζουμε και το πάνω παντεσπάνι. Αλείφουμε περιμετρικά το γλυκό με τη σαντιγί και το πασπαλίζουμε με την κουβερτούρα. Η black forest μπαίνει στην κατάψυξη στα 20 λεπτά και έπειτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!