_ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
Υλικά
Για την ζύμη
Για το γλάσο
Για το αυγόγλασο
Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τις μαργαρίνες και αναδεύουμε το μίγμα σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά έως ότου γίνει αφράτο. Σταδιακά σταματάμε και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά στο μίγμα της ζάχαρης και της μαργαρίνης χωρίς να σταματούμε το ανακάτεμα.
Σ’ ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τις φαρίνες Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ και προσθέτουμε τις βανίλιες ανακατεύοντας το μίγμα.
Στη συνέχεια σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το μίγμα με το αλεύρι και τις βανίλιες σε αυτό του μίξερ. Συνεχίζουμε την ανάδευση σε σιγανή ταχύτητα. Έπειτα ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού καθώς και το κονιάκ. Τέλος, προσθέτουμε για άρωμα το ξύσμα πορτοκαλιού στο μίγμα και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα με αργές κυκλικές κινήσεις.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ταψί Νο 40 και σε αυτό βάζουμε το μίγμα μας. Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε και το φλουρί της βασιλόπιτας.
Σε ένα κατσαρολάκι με τη μέθοδο μπεν μαρί λιώνουμε τις κουβερτούρες μας. Στις λιωμένες κουβερτούρες προσθέτουμε και 2 με 3 κουταλιές λάδι.
Ξεφορμάρουμε κρύα τη βασιλόπιτα και την περιχύνουμε ομοιόμορφα με το γλάσο σοκολάτας. Μπορούμε αν δεν επιθυμούμε γλάσο σοκολάτας να πασπαλίσουμε τη Βασιλόπιτά μας με άχνη Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ.
Για να γράψουμε τις ευχές μας πάνω στη βασιλόπιτα θα χρησιμοποιήσουμε αυγό-γλάσο. Για την παρασκευή του χτυπάμε 2 ασπράδια αυγού σε μαρέγκα και προσθέτουμε λίγη άχνη Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ. Βάζουμε το αυγό-γλάσο για λίγο στο ψυγείο και στη συνέχεια με ένα κορνέ γράφουμε τις ευχές μας πάνω στη Βασιλόπιτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!
Για την ζύμη
- 500γρ. μαργαρίνη
- 800γρ. ζάχαρη
- 2 φαρίνες Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ των 500 γρ.
- 10 αυγά
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- λίγο κονιάκ
- 2 βανίλιες
Για το γλάσο
- 2 κουβερτούρες των 125γρ. η καθεμία
- 2 με 3 κουταλιές της σούπας λάδι.
Για το αυγόγλασο
- Ασπράδια 2 αυγών
- Άχνη Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τις μαργαρίνες και αναδεύουμε το μίγμα σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά έως ότου γίνει αφράτο. Σταδιακά σταματάμε και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά στο μίγμα της ζάχαρης και της μαργαρίνης χωρίς να σταματούμε το ανακάτεμα.
Σ’ ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τις φαρίνες Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ και προσθέτουμε τις βανίλιες ανακατεύοντας το μίγμα.
Στη συνέχεια σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το μίγμα με το αλεύρι και τις βανίλιες σε αυτό του μίξερ. Συνεχίζουμε την ανάδευση σε σιγανή ταχύτητα. Έπειτα ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού καθώς και το κονιάκ. Τέλος, προσθέτουμε για άρωμα το ξύσμα πορτοκαλιού στο μίγμα και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα με αργές κυκλικές κινήσεις.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ταψί Νο 40 και σε αυτό βάζουμε το μίγμα μας. Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε και το φλουρί της βασιλόπιτας.
Σε ένα κατσαρολάκι με τη μέθοδο μπεν μαρί λιώνουμε τις κουβερτούρες μας. Στις λιωμένες κουβερτούρες προσθέτουμε και 2 με 3 κουταλιές λάδι.
Ξεφορμάρουμε κρύα τη βασιλόπιτα και την περιχύνουμε ομοιόμορφα με το γλάσο σοκολάτας. Μπορούμε αν δεν επιθυμούμε γλάσο σοκολάτας να πασπαλίσουμε τη Βασιλόπιτά μας με άχνη Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ.
Για να γράψουμε τις ευχές μας πάνω στη βασιλόπιτα θα χρησιμοποιήσουμε αυγό-γλάσο. Για την παρασκευή του χτυπάμε 2 ασπράδια αυγού σε μαρέγκα και προσθέτουμε λίγη άχνη Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ. Βάζουμε το αυγό-γλάσο για λίγο στο ψυγείο και στη συνέχεια με ένα κορνέ γράφουμε τις ευχές μας πάνω στη Βασιλόπιτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!