_ΑΠΛΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
Υλικά
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε σε ένα μπόλ το αλεύρι το Μπέικιν πάουντερ τις βανίλιες και όσο άχνη ζάχαρη θέλουμε.
Προσθέτουμε το λάδι και προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι αν χρειάζεται για να μην κολλάει στο χέρι. Προσθέτουμε και τον χυμό πορτοκαλιού και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μικρές μπαλίτσες και πλάθουμε τα κουλουράκια σε μπαλίτσες ή σε διάφορα σχέδια με κουπάτ προσέχοντας να έχουν όσο γίνεται το ίδιο μέγεθος.
Μπορούμε στο μισό ζυμάρι να προσθέσουμε και κακάο αν θέλουμε.
Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί που έχουμε απλώσει πρώτα λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.
- 2 κούπες (περίπου) αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
- 1/2 ποτήρι ηλιέλαιο ή άλλο σπορέλαιο
- 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 2 βανίλιες
- Άχνη ζάχαρη Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- baking powder
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε σε ένα μπόλ το αλεύρι το Μπέικιν πάουντερ τις βανίλιες και όσο άχνη ζάχαρη θέλουμε.
Προσθέτουμε το λάδι και προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι αν χρειάζεται για να μην κολλάει στο χέρι. Προσθέτουμε και τον χυμό πορτοκαλιού και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μικρές μπαλίτσες και πλάθουμε τα κουλουράκια σε μπαλίτσες ή σε διάφορα σχέδια με κουπάτ προσέχοντας να έχουν όσο γίνεται το ίδιο μέγεθος.
Μπορούμε στο μισό ζυμάρι να προσθέσουμε και κακάο αν θέλουμε.
Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί που έχουμε απλώσει πρώτα λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.