_ΑΝΗΘΙΚΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
Υλικά
Εκτέλεση
Ρίχνεις και αν θες κοσκινίζεις το κίτρινο αλεύρι για ψωμί και τη μαγιά σε ένα μπολ. Ανακατεύεις και μετά ρίχνεις άχνη ζάχαρη και αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνεις το λάδι και ξεκινάς να ρίχνεις σιγά σιγά το νερό που είναι χλιαρό. Ανακατεύεις και μετά ζυμώνεις καλά με τα χέρια . Στη συνέχεια το αφήνεις να ξεκουραστείς και να φουσκώσει για μία ώρα. Κόβεις την πιπεριά και τον άνηθο. Ανοίγεις λίγο το ζυμάρι αφού έχει ξεκουραστεί και βάζεις μέσα τα υλικά ( πιπεριά, άνηθο , κολοκυθόσπορους) και λίγο αλατάκι από πάνω , το κλείνεις και το ζυμώνεις. Λαδώνεις τις φόρμες και τοποθετείς μέσα τα ψωμιά. Τα χαράζεις λίγο από πάνω . Τα βάζεις στο φούρνο αρχικά στους 210 βαθμούς και μετά το χαμηλώνεις στους 180. Συνολικά τα ψήνεις μία ώρα.
- 1 κιλό αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ Κίτρινο (για ψωμί)
- 1/2 λίτρο νερό
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά (9γρ.)
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλιά άχνη ζάχαρη Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 χούφτα άνηθο
- 50 γρ. κολοκυθοσπορους
Εκτέλεση
Ρίχνεις και αν θες κοσκινίζεις το κίτρινο αλεύρι για ψωμί και τη μαγιά σε ένα μπολ. Ανακατεύεις και μετά ρίχνεις άχνη ζάχαρη και αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνεις το λάδι και ξεκινάς να ρίχνεις σιγά σιγά το νερό που είναι χλιαρό. Ανακατεύεις και μετά ζυμώνεις καλά με τα χέρια . Στη συνέχεια το αφήνεις να ξεκουραστείς και να φουσκώσει για μία ώρα. Κόβεις την πιπεριά και τον άνηθο. Ανοίγεις λίγο το ζυμάρι αφού έχει ξεκουραστεί και βάζεις μέσα τα υλικά ( πιπεριά, άνηθο , κολοκυθόσπορους) και λίγο αλατάκι από πάνω , το κλείνεις και το ζυμώνεις. Λαδώνεις τις φόρμες και τοποθετείς μέσα τα ψωμιά. Τα χαράζεις λίγο από πάνω . Τα βάζεις στο φούρνο αρχικά στους 210 βαθμούς και μετά το χαμηλώνεις στους 180. Συνολικά τα ψήνεις μία ώρα.