_ΑΛΜΥΡΗ ΤΑΡΤΑ
Οι τάρτες είναι αγαπημένη επιλογή. Είτε είναι γλυκές είτε είναι αλμυρές.
Σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε εύκολα και γρήγορα να φτιάξετε έναν
αλμυρό πειρασμό που μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες μεσημέρι ή
απόγευμα.
Υλικά
Γέμιση:
Εκτέλεση
Βάζεις το αλεύρι με το βούτυρο , λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη στο μίξερ, και χτυπάς. Χωρίζεις τα αυγά και ρίνεις τους κρόκους στο μείγμα. Τα χτυπάς και μετά το βάζεις για λίγο στο ψυγείο. Αφού κρυώσει παίρνεις τα 2/3 της ζύμης και το απλώνεις στην ταρτιέρα. Τη βάζεις στο φούρνο για λίγο, όσο θα ετοιμάζεις τη γέμιση.
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύεις τις πιπεριές με το τυρί , το κασέρι, τα αυγά και λίγο αλάτι και πιπέρι. ( Την υπόλοιπη ζύμη μπορείς να την κόψεις κομματάκια και να τα ψήσεις και αυτά σαν μικρά ταρτάκια). Βάζεις το μείγμα με τα τυριά πάνω στην τάρτα και από πάνω τρίβεις λίγο καπνιστό τυρί. Ψήνεις περίπου 40 λεπτά.
- 250 γρ αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
- 200 ολικής Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
- 1 βούτυρο 250gr
- 2 κρόκους αυγών
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- ½ κουταλάκι αλάτι
Γέμιση:
- 250γρ κασέρι
- 200γρ τυρί φέτα
- Λίγο τριμμένο καπνιστό τυρί
- 1 πιπεριά φλωρίνης
- 2 αυγά
Εκτέλεση
Βάζεις το αλεύρι με το βούτυρο , λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη στο μίξερ, και χτυπάς. Χωρίζεις τα αυγά και ρίνεις τους κρόκους στο μείγμα. Τα χτυπάς και μετά το βάζεις για λίγο στο ψυγείο. Αφού κρυώσει παίρνεις τα 2/3 της ζύμης και το απλώνεις στην ταρτιέρα. Τη βάζεις στο φούρνο για λίγο, όσο θα ετοιμάζεις τη γέμιση.
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύεις τις πιπεριές με το τυρί , το κασέρι, τα αυγά και λίγο αλάτι και πιπέρι. ( Την υπόλοιπη ζύμη μπορείς να την κόψεις κομματάκια και να τα ψήσεις και αυτά σαν μικρά ταρτάκια). Βάζεις το μείγμα με τα τυριά πάνω στην τάρτα και από πάνω τρίβεις λίγο καπνιστό τυρί. Ψήνεις περίπου 40 λεπτά.