keramaris
  • Η Εταιρία
  • Βραβεύσεις
  • Ποιότητα
  • Προϊόντα
  • Συνταγές
    • ΤΟ "ΣΚΟΝΑΚΙ" ΤΗΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΣ >
      • ΚΑΛΗΜΕΡΑ
      • ΤΣΟΥΚΝΙΔΟΠΙΤΑ
      • ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ
      • ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ
      • ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
      • ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΚΕΙΚ
      • ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
      • ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
      • ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
      • ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
      • ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ
      • ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ
      • ΒΡΑΧΑΚΙΑ
      • ΜΠΙΣΚΟΤΟΛΟΥΚΟΥΜΑ
      • ΖΑΜΠΟΝΟΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ
      • ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
      • ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
      • ΤΡΟΥΦΑ
      • ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
      • MUFFINS ΜΕ ΕΛΙΕΣ
      • ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
      • ΜΗΛΟΠΙΤΑ
    • ΠΙΤΕΣ >
      • ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ
      • ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
      • ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ-ΣΠΑΝΑΚΙ
      • ΚΙΜΑΔΟΠΡΑΣΟΠΙΤΑ
      • ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ
      • ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ
      • ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
      • ΤΥΡΟΠΙΤΑ
      • ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
      • ΚΙΣ ΛΩΡΕΝ
      • ΠΙΤΣΑ
      • ΚΟΤΟΠΙΤΑ
      • ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
      • ΤΥΡΟΜΠΟΥΚΙΕΣ
      • ΠΙΤΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ
      • ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ
      • ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
      • ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ
      • ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ
      • ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΤΕΜΠΕΛΗ
      • ΛΑΔΕΝΙΑ
      • ΠΡΑΣΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
      • ΧΥΛΟΠΙΤΑ
    • ΨΩΜΙΑ >
      • ΨΩΜΙ
      • ΤΥΡΟΨΩΜΟ
      • ΨΩΜΑΚΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ
      • ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ
      • ΨΩΜΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
      • ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
      • ΜΠΑΚΕΤΕΣ ΟΛΙΚΗΣ
      • ΜΠΟΜΠΕΣ
      • ΠΡΟΣΦΟΡΑ
      • ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΕΣ
      • ΕΛΑΙΟΨΩΜΟ
    • ΚΕΪΚ - ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ >
      • ΚΕΪΚ
      • ΚΕΪΚ ΑΛΜΥΡΟ
      • ΚΕΪΚ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
      • ΚΕΪΚ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ
      • ΣΤΑΦΙΔΟΚΕΙΚ
      • ΚΕΪΚ ΟΛΙΚΗΣ
      • ΜΕΛΑΧΡΙΝΗ
      • ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
      • ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
      • ΚΕΪΚ ΜΩΣΑΪΚΟ
      • ΚΡΟΥΑΣΑΝ
      • ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ
      • ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟΥ
      • ΧΙΟΝΟΥΛΕΣ
      • ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
      • ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ)
      • ΜΠΟΜΠΟΤΑ ΚΕΪΚ
    • ΓΛΥΚΑ >
      • ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
      • ΔΙΠΛΕΣ
      • ΡΕΒΑΝΙ
      • ΡΟΞΑΚΙΑ
      • ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
      • ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
      • ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
      • ΜΠΑΜΠΑΣ (SAVAREN)
      • ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ
      • ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ
      • ΜΙΛΦΕΪΓ
      • ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
      • ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
      • ΡΟΞΑΚΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ
      • ΡΟΛΟ ΒΕΡΥΚΟΚΟ
    • ΤΟΥΡΤΕΣ >
      • ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
      • ΤΟΥΡΤΑ ΚΩΚ
      • BLACK FOREST
      • ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
      • ΤΟΥΡΤΑ ΑΒΑΝΑΣ
    • ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ >
      • ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ
      • ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
      • ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ
      • ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
      • ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
      • ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΡΙΦΤΗ
      • ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ (Τσουρέκι)
    • ΦΑΓΗΤΑ >
      • ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
      • ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ
      • ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ
      • ΡΟΛΛΙΝΙΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ
      • ΧΟΙΡΙΝΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
      • ΡΑΒΙΟΛΙΑ
      • ΚΛΕΦΤΙΚΟ
    • ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
  • Βίντεο/Συνταγές
  • Videoclip
  • Καταχωρήσεις
  • Εκδηλώσεις
  • Download
  • Διατροφικά
  • Άλλα Προϊόντα

_ΤΟΥΡΤΑ ΚΩΚ

Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 1 ½ ποτήρι ζάχαρη (350γρ)
  • 1 ½ ποτήρι αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην ΚΙΤΡΙΝΗ συσκευασία  (250γρ)
  • 6 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι

Για την κρέμα patisserie
  • 1 λίτρο γάλα
  • 70γρ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην ΚΙΤΡΙΝΗ συσκευασία
  • 60γρ Νισεστέ Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
  • ½ ποτήρι ζάχαρη (120γρ)
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο μαργαρίνη
  • 1 βανίλια
  • 2 κρόκους αυγού

Για το γλάσο σοκολάτας
  • 2 κουβερτούρες (250γρ)
  • ½ ποτήρι γάλα
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγο φρέσκο βούτυρο

Μικρές συμβουλές
  • Ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι αφού έχει κρυώσει.
  • Προσθέτουμε την κρέμα αφού έχει κρυώσει.

Εκτέλεση

Παρασκευάζοντας το παντεσπάνι
Διαχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Χτυπάμε ξεχωριστά από τα ασπράδια τους κρόκους με τη ζάχαρη.
Στο μείγμα της ζάχαρης και των κρόκων ρίχνουμε τις κουταλιές νερού και λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο ίδιο μείγμα το αλεύρι τις βανίλιες και το μπέικιν ανακατεύοντας αυτή τη φορά με τη σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω. Τέλος ρίχνουμε στο μείγμα αυτό και τη μαρέγκα από τα ασπράδια.
Σε βουτυρωμένο ταψί Νο 32 ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 με 180ο C για 20 με 25 λεπτά.

Ετοιμάζοντας την κρέμα patisserie και το γλάσο σοκολάτας
Βάζουμε τα 500ml γάλα στη φωτιά.
Ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ, το νισεστέ,  τη ζάχαρη και τη βανίλια.  Αποσύρουμε το γάλα από τη φωτιά και το ενώνουμε με το μείγμα που σχηματίσαμε και στη συνέχεια το επαναφέρουμε στη φωτιά. Αναδεύουμε κυκλικά το μείγμα μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών καθώς και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε. Επαναφέρουμε για ένα λεπτό το μίγμα στη φωτιά και η κρέμα μας είναι έτοιμη.
Σε σκεύος προσθέτουμε το γάλα και τις κουβερτούρες και τις διαλύουμε σε δυνατη φωτιά σιγά και ομοιόμορφα. Τέλος προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρέσκο βούτυρο

Ολοκληρώνοντας τη συνταγή μας
Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση οριζόντια. Στο κάτω μέρος από το παντεσπάνι προσθέτουμε την κρέμα και στη συνέχεια το πάνω παντεσπάνι. Περιχύνουμε το γλυκό τέλος, με το γλάσο σοκολάτας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Picture

Προϊόντα

Συνταγές

Επικοινωνία

Download

Picture
                                                                     Copyright by Keramaris ©  2011.   All rights reserved.                                  
Picture