keramaris
  • Η Εταιρία
  • Βραβεύσεις
  • Ποιότητα
  • Προϊόντα
  • Συνταγές
    • ΤΟ "ΣΚΟΝΑΚΙ" ΤΗΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΣ >
      • ΚΑΛΗΜΕΡΑ
      • ΤΣΟΥΚΝΙΔΟΠΙΤΑ
      • ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ
      • ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ
      • ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
      • ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΚΕΙΚ
      • ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
      • ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
      • ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
      • ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
      • ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ
      • ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ
      • ΒΡΑΧΑΚΙΑ
      • ΜΠΙΣΚΟΤΟΛΟΥΚΟΥΜΑ
      • ΖΑΜΠΟΝΟΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ
      • ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
      • ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
      • ΤΡΟΥΦΑ
      • ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
      • MUFFINS ΜΕ ΕΛΙΕΣ
      • ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
      • ΜΗΛΟΠΙΤΑ
    • ΠΙΤΕΣ >
      • ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ
      • ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
      • ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ-ΣΠΑΝΑΚΙ
      • ΚΙΜΑΔΟΠΡΑΣΟΠΙΤΑ
      • ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ
      • ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ
      • ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
      • ΤΥΡΟΠΙΤΑ
      • ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
      • ΚΙΣ ΛΩΡΕΝ
      • ΠΙΤΣΑ
      • ΚΟΤΟΠΙΤΑ
      • ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
      • ΤΥΡΟΜΠΟΥΚΙΕΣ
      • ΠΙΤΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ
      • ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ
      • ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
      • ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ
      • ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ
      • ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΤΕΜΠΕΛΗ
      • ΛΑΔΕΝΙΑ
      • ΠΡΑΣΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
      • ΧΥΛΟΠΙΤΑ
    • ΨΩΜΙΑ >
      • ΨΩΜΙ
      • ΤΥΡΟΨΩΜΟ
      • ΨΩΜΑΚΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ
      • ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ
      • ΨΩΜΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
      • ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
      • ΜΠΑΚΕΤΕΣ ΟΛΙΚΗΣ
      • ΜΠΟΜΠΕΣ
      • ΠΡΟΣΦΟΡΑ
      • ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΕΣ
      • ΕΛΑΙΟΨΩΜΟ
    • ΚΕΪΚ - ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ >
      • ΚΕΪΚ
      • ΚΕΪΚ ΑΛΜΥΡΟ
      • ΚΕΪΚ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
      • ΚΕΪΚ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ
      • ΣΤΑΦΙΔΟΚΕΙΚ
      • ΚΕΪΚ ΟΛΙΚΗΣ
      • ΜΕΛΑΧΡΙΝΗ
      • ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
      • ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
      • ΚΕΪΚ ΜΩΣΑΪΚΟ
      • ΚΡΟΥΑΣΑΝ
      • ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ
      • ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟΥ
      • ΧΙΟΝΟΥΛΕΣ
      • ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
      • ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ)
      • ΜΠΟΜΠΟΤΑ ΚΕΪΚ
    • ΓΛΥΚΑ >
      • ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
      • ΔΙΠΛΕΣ
      • ΡΕΒΑΝΙ
      • ΡΟΞΑΚΙΑ
      • ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
      • ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
      • ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
      • ΜΠΑΜΠΑΣ (SAVAREN)
      • ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ
      • ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ
      • ΜΙΛΦΕΪΓ
      • ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
      • ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
      • ΡΟΞΑΚΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ
      • ΡΟΛΟ ΒΕΡΥΚΟΚΟ
    • ΤΟΥΡΤΕΣ >
      • ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
      • ΤΟΥΡΤΑ ΚΩΚ
      • BLACK FOREST
      • ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
      • ΤΟΥΡΤΑ ΑΒΑΝΑΣ
    • ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ >
      • ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ
      • ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
      • ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ
      • ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
      • ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
      • ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΡΙΦΤΗ
      • ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ (Τσουρέκι)
    • ΦΑΓΗΤΑ >
      • ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
      • ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ
      • ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ
      • ΡΟΛΛΙΝΙΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ
      • ΧΟΙΡΙΝΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
      • ΡΑΒΙΟΛΙΑ
      • ΚΛΕΦΤΙΚΟ
    • ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
  • Βίντεο/Συνταγές
  • Videoclip
  • Καταχωρήσεις
  • Εκδηλώσεις
  • Download
  • Διατροφικά
  • Άλλα Προϊόντα

_ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ

Υλικά

Για τα Σου
  • 250 γρ. αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην Κίτρινη συσκευασία
  • 500 ml νερό
  • 125 γρ βούτυρο
  • 7 αυγά
  • 50γρ. κακάο

Για την γέμιση
  • 500 ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής (σαντιγύ)

Για την κρέμα σοκολάτας
  • 1250 ml γάλα
  • 500 γρ ζάχαρη
  • 75 γρ κακάο
  • 65 γρ. αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην Κίτρινη συσκευασία
  • 1 βανίλια
  • 2 αυγά
  • 130 γρ κουβερτούρα

Μικρές συμβουλές
  • Τα υλικά που είναι σε μορφή σκόνης να είναι κοσκινισμένα
  • Ολα τα υλικά προτιμότερο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
  • την κρέμα σοκολάτας την σκεπάζουμε με ζελατίνη για να αποφύγουμε την κρούστα και έπειτα την αφήνουμε να κρυώσει

Εκτέλεση

Παρασκευάζοντας τα σου
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το βούτυρο να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Καλό είναι να ρίξουμε το αλεύρι αφού το κοσκινίσουμε. Αφαιρούμε τη ζύμη από την κατσαρόλα και την απλώνουμε σε ένα ταψί μέχρι να κρυώσει τελείως.
Αφού κρυώσει καλά η ζύμη μας την ρίχνουμε στο μίξερ και την αναδεύουμε αρχικά με το εξάρτημα του γάντζου προσθέτοντας σταδιακά ένα ένα τα αβγά. Όταν η ζύμη αποκτήσει πιο ρευστή υφή αλλάζουμε εξάρτημα στο μίξερ και συνεχίζουμε την γρήγορη ανάδευση για να γίνει αφράτη. Με τη βοήθεια από ένα πλαστικό χωνί γεμίσματος στο οποίο ρίχνουμε τη ζύμη σχηματίζουμε μικρά σου πάνω σε ταψί στο οποίο έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα. Ψήνουμε τα σου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 c, για 15 - 18 λεπτά.
Για τη γέμιση σαντιγύ των σου χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος για λίγα λεπτά.
Τέλος, αφού ψηθούν και κρυώσουν τα σου, τα τρυπάμε στη μέση με τη βοήθεια του αντίχειρά μας και τα γεμίζουμε ελαφρώς με σαντιγύ την οποία έχουμε βάλει προηγουμένως σε ένα πλαστικό χωνί(σακούλα)για να διευκολυνθούμε στο γέμισμα.

Παρασκευάζοντας την κρέμα σοκολάτας
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα έως ότου βράσει. Παράλληλα σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κακάο με τη ζάχαρη, το αλεύρι. Στο μίγμα αυτό προσθέτουμε και τα αβγά. Παίρνουμε και ρίχνουμε 2 φλιτζανάκια του καφέ απ το ζεστό γάλα στο μίγμα μας και το ανακατεύουμε καλά. Αυτό γίνεται για να ομογενοποιηθεί καλύτερα το μίγμα μας. Προσθέτουμε τώρα το μίγμα αυτό στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα την οποία βγάζουμε για λίγο απ τη φωτιά και ανακατεύουμε συγχρόνως. Τέλος επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά αλλά σε χαμηλότερη θερμοκρασία και ρίχνουμε την κουβερτούρα. Συνεχίζουμε να αναδεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να πήξει το μίγμα. Στο στάδιο αυτό προσθέτουμε και τη βανίλια. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά προσέχοντας όμως να μην πιάσει κρούστα από πάνω. Μπορούμε για να αποφύγουμε το σχηματισμό κρούστας να σκεπάσουμε την κρέμα μας από πάνω με μια ζελατίνα.

Ολοκληρώνοντας το προφιτερόλ μας
Τοποθετούμε τα γεμισμένα με σαντιγύ σου σε ένα μεγάλο μπολ και τα περιχύνουμε με την κρέμα σοκολάτα ώσπου να καλυφθούν. Κατόπιν βάζουμε και άλλες στρώσεις με σου και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η κρέμα σοκολάτας. Μπορούμε αν επιθυμούμε να κρατήσουμε και λίγη σαντιγύ για να διακοσμήσουμε το πάνω μέρος του προφιτερόλ.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Picture

Προϊόντα

Συνταγές

Επικοινωνία

Download
Picture
                                                                     Copyright by Keramaris ©  2011.   All rights reserved.                                  
Picture