keramaris
  • Η Εταιρία
  • Βραβεύσεις
  • Ποιότητα
  • Προϊόντα
  • Συνταγές
    • ΤΟ "ΣΚΟΝΑΚΙ" ΤΗΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΣ >
      • ΚΑΛΗΜΕΡΑ
      • ΤΣΟΥΚΝΙΔΟΠΙΤΑ
      • ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ
      • ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ
      • ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
      • ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΚΕΙΚ
      • ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
      • ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
      • ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
      • ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
      • ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ
      • ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ
      • ΒΡΑΧΑΚΙΑ
      • ΜΠΙΣΚΟΤΟΛΟΥΚΟΥΜΑ
      • ΖΑΜΠΟΝΟΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ
      • ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
      • ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
      • ΤΡΟΥΦΑ
      • ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
      • MUFFINS ΜΕ ΕΛΙΕΣ
      • ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
      • ΜΗΛΟΠΙΤΑ
    • ΠΙΤΕΣ >
      • ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ
      • ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
      • ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ-ΣΠΑΝΑΚΙ
      • ΚΙΜΑΔΟΠΡΑΣΟΠΙΤΑ
      • ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ
      • ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ
      • ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
      • ΤΥΡΟΠΙΤΑ
      • ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
      • ΚΙΣ ΛΩΡΕΝ
      • ΠΙΤΣΑ
      • ΚΟΤΟΠΙΤΑ
      • ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
      • ΤΥΡΟΜΠΟΥΚΙΕΣ
      • ΠΙΤΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ
      • ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ
      • ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
      • ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ
      • ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ
      • ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΤΕΜΠΕΛΗ
      • ΛΑΔΕΝΙΑ
      • ΠΡΑΣΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
      • ΧΥΛΟΠΙΤΑ
    • ΨΩΜΙΑ >
      • ΨΩΜΙ
      • ΤΥΡΟΨΩΜΟ
      • ΨΩΜΑΚΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ
      • ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ
      • ΨΩΜΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
      • ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
      • ΜΠΑΚΕΤΕΣ ΟΛΙΚΗΣ
      • ΜΠΟΜΠΕΣ
      • ΠΡΟΣΦΟΡΑ
      • ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΕΣ
      • ΕΛΑΙΟΨΩΜΟ
    • ΚΕΪΚ - ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ >
      • ΚΕΪΚ
      • ΚΕΪΚ ΑΛΜΥΡΟ
      • ΚΕΪΚ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
      • ΚΕΪΚ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ
      • ΣΤΑΦΙΔΟΚΕΙΚ
      • ΚΕΪΚ ΟΛΙΚΗΣ
      • ΜΕΛΑΧΡΙΝΗ
      • ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
      • ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
      • ΚΕΪΚ ΜΩΣΑΪΚΟ
      • ΚΡΟΥΑΣΑΝ
      • ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ
      • ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟΥ
      • ΧΙΟΝΟΥΛΕΣ
      • ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
      • ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ)
      • ΜΠΟΜΠΟΤΑ ΚΕΪΚ
    • ΓΛΥΚΑ >
      • ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
      • ΔΙΠΛΕΣ
      • ΡΕΒΑΝΙ
      • ΡΟΞΑΚΙΑ
      • ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
      • ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
      • ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
      • ΜΠΑΜΠΑΣ (SAVAREN)
      • ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ
      • ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ
      • ΜΙΛΦΕΪΓ
      • ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
      • ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
      • ΡΟΞΑΚΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ
      • ΡΟΛΟ ΒΕΡΥΚΟΚΟ
    • ΤΟΥΡΤΕΣ >
      • ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
      • ΤΟΥΡΤΑ ΚΩΚ
      • BLACK FOREST
      • ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
      • ΤΟΥΡΤΑ ΑΒΑΝΑΣ
    • ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ >
      • ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ
      • ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
      • ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ
      • ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
      • ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
      • ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΡΙΦΤΗ
      • ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ (Τσουρέκι)
    • ΦΑΓΗΤΑ >
      • ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
      • ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ
      • ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ
      • ΡΟΛΛΙΝΙΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ
      • ΧΟΙΡΙΝΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
      • ΡΑΒΙΟΛΙΑ
      • ΚΛΕΦΤΙΚΟ
    • ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
  • Βίντεο/Συνταγές
  • Videoclip
  • Καταχωρήσεις
  • Εκδηλώσεις
  • Download
  • Διατροφικά
  • Επικοινωνία
  • Άλλα Προϊόντα

_ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

Η μαγειρίτσα είναι ως επί το πλείστον μια υπόθεση “Πασχαλινή”. Αν και έχουμε συνηθίσει την μαγειρίτσα συνήθως με κρέας εμείς σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια διαφορετική εκδοχή της μαγειρίτσας. Η επιλογή της μαγειρίτσας με μανιτάρια θεωρούμε πως είναι η καλύτερη από πολλές απόψεις. Είναι και μια τέλεια επιλογή για κάποιον χορτοφάγο.

Υλικά

  • 500 γρ. μανιτάρια
  • 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λίτρο νερό
  • 2 κουταλιές ΝΙΣΕΣΤΕ Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
  • 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά ταχίνι
  • άνηθο-μαϊντανό
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση


Κόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο μούλτι για να λιώσει. Προσθέτοντας λίγο νερό το βάζουμε στην κατσαρόλα. Βάζουμε το σκέυος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόβουμε φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Έπειτα κόβουμε τα μανιτάρια αφού τα καθαρίσουμε. Τα βάζουμε και αυτά μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Έπειτα ψιλοκόβουμε μαιντανό και άνιθο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Τέλος βάζουμε το νερό και λίγο αλατάκι ακόμη. Κλείνουμε και το αφήνουμε για ένα 30λεπτο-40λεπτο. Έπειτα φτιάχνω το νηστίσιμο αυγολέμονο. Βάζουμε κρύο νερό και νισεστέ. Έπειτα προσθέτουμε το λεμόνι και μια κουταλιά ταχίνι. Έπειτα αφού τελειωσει η βράση του φαγητού , ρίχνουμε μέσα το νηστίσιμο “αυγολέμονο” και το αφήνουμε για 5 λεπτά. Τέλος βάζουμε λίγο ελαιόλαδο.

Picture

Προϊόντα

Συνταγές

Επικοινωνία

Download

Picture
                                                                     Copyright by Keramaris ©  2011.   All rights reserved.                                  
Picture
✕