keramaris
  • Η Εταιρία
  • Βραβεύσεις
  • Ποιότητα
  • Προϊόντα
  • Συνταγές
    • ΤΟ "ΣΚΟΝΑΚΙ" ΤΗΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΣ >
      • ΚΑΛΗΜΕΡΑ
      • ΤΣΟΥΚΝΙΔΟΠΙΤΑ
      • ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ
      • ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ
      • ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
      • ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΚΕΙΚ
      • ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
      • ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
      • ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
      • ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
      • ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ
      • ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ
      • ΒΡΑΧΑΚΙΑ
      • ΜΠΙΣΚΟΤΟΛΟΥΚΟΥΜΑ
      • ΖΑΜΠΟΝΟΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ
      • ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
      • ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
      • ΤΡΟΥΦΑ
      • ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
      • MUFFINS ΜΕ ΕΛΙΕΣ
      • ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
      • ΜΗΛΟΠΙΤΑ
    • ΠΙΤΕΣ >
      • ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ
      • ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
      • ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ-ΣΠΑΝΑΚΙ
      • ΚΙΜΑΔΟΠΡΑΣΟΠΙΤΑ
      • ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ
      • ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ
      • ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
      • ΤΥΡΟΠΙΤΑ
      • ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
      • ΚΙΣ ΛΩΡΕΝ
      • ΠΙΤΣΑ
      • ΚΟΤΟΠΙΤΑ
      • ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
      • ΤΥΡΟΜΠΟΥΚΙΕΣ
      • ΠΙΤΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ
      • ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ
      • ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
      • ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ
      • ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ
      • ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΤΕΜΠΕΛΗ
      • ΛΑΔΕΝΙΑ
      • ΠΡΑΣΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
      • ΧΥΛΟΠΙΤΑ
    • ΨΩΜΙΑ >
      • ΨΩΜΙ
      • ΤΥΡΟΨΩΜΟ
      • ΨΩΜΑΚΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ
      • ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ
      • ΨΩΜΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
      • ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
      • ΜΠΑΚΕΤΕΣ ΟΛΙΚΗΣ
      • ΜΠΟΜΠΕΣ
      • ΠΡΟΣΦΟΡΑ
      • ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΕΣ
      • ΕΛΑΙΟΨΩΜΟ
    • ΚΕΪΚ - ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ >
      • ΚΕΪΚ
      • ΚΕΪΚ ΑΛΜΥΡΟ
      • ΚΕΪΚ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
      • ΚΕΪΚ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ
      • ΣΤΑΦΙΔΟΚΕΙΚ
      • ΚΕΪΚ ΟΛΙΚΗΣ
      • ΜΕΛΑΧΡΙΝΗ
      • ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
      • ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
      • ΚΕΪΚ ΜΩΣΑΪΚΟ
      • ΚΡΟΥΑΣΑΝ
      • ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ
      • ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟΥ
      • ΧΙΟΝΟΥΛΕΣ
      • ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
      • ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ)
      • ΜΠΟΜΠΟΤΑ ΚΕΪΚ
    • ΓΛΥΚΑ >
      • ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
      • ΔΙΠΛΕΣ
      • ΡΕΒΑΝΙ
      • ΡΟΞΑΚΙΑ
      • ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
      • ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
      • ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
      • ΜΠΑΜΠΑΣ (SAVAREN)
      • ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ
      • ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ
      • ΜΙΛΦΕΪΓ
      • ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
      • ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
      • ΡΟΞΑΚΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ
      • ΡΟΛΟ ΒΕΡΥΚΟΚΟ
    • ΤΟΥΡΤΕΣ >
      • ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
      • ΤΟΥΡΤΑ ΚΩΚ
      • BLACK FOREST
      • ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
      • ΤΟΥΡΤΑ ΑΒΑΝΑΣ
    • ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ >
      • ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ
      • ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
      • ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ
      • ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
      • ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
      • ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΡΙΦΤΗ
      • ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ (Τσουρέκι)
    • ΦΑΓΗΤΑ >
      • ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
      • ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ
      • ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ
      • ΡΟΛΛΙΝΙΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ
      • ΧΟΙΡΙΝΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
      • ΡΑΒΙΟΛΙΑ
      • ΚΛΕΦΤΙΚΟ
    • ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
  • Βίντεο/Συνταγές
  • Videoclip
  • Καταχωρήσεις
  • Εκδηλώσεις
  • Download
  • Διατροφικά
  • Άλλα Προϊόντα

_ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Υλικά
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • 150 ml. γάλα
  • 150 γρ. ινδοκάρυδο
  • 300 γρ. αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην Κίτρινη συσκευασία
  • 30 γρ. μπέικιν 

Για το σιρόπι
  • 3 ποτήρια νερού ζάχαρη (600 γρ)
  • 2 ½  ποτήρια νερό ( 700 ml)
  • 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι

Μικρές συμβουλές
  • Το βούτυρο και τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
  • Χτυπάμε το βούτυρο μόνο του για 10 λεπτά και άλλα 15 μαζί με την ζάχαρη έως ότου το μίγμα να ασπρίσει.
  • Το σιρόπι το βράζουμε για 8 λεπτά από το σημείο του βρασμού.

Εκτέλεση

Παρασκευάζοντας το γλυκό
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε  τη ζάχαρη και χτυπάμε το μίγμα για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας παράλληλα σε δυνατή ταχύτητα. Στη συνέχεια χύνουμε στο μίγμα το γάλα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ, το ινδοκάρυδο και το μπέικιν.
Ρίχνουμε τμηματικά το μίγμα με το αλεύρι σε αυτό του μίξερ ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε σε σιγανή πλέον ταχύτητα για δευτερόλεπτα και στη συνέχεια το ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ταψί Νο 32  και σε αυτό ρίχνουμε το μίγμα μας.
Ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C – 200ο C  για 40 με 45 λεπτά.

Ετοιμάζοντας το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τις κουταλιές λεμόνι.  Βράζουμε το μίγμα μας για περίπου 8 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει αυτό να κοχλάζει.

Ολοκληρώνοντας το Ινδοκάρυδο
Εφόσον το γλυκό ψηθεί και κρυώσει το περιχύνουμε με το σιρόπι που πρέπει να είναι ζεστό. Αφήνουμε το γλυκό να ρουφήξει το σιρόπι και στη συνέχεια το κόβουμε σε ρομβοειδή κομμάτια. Μπορούμε να πασπαλίσουμε το γλυκό μας με λίγο ινδοκάρυδο και να το σερβίρουμε με σαντιγί ή παγωτό.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Picture

Προϊόντα

Συνταγές

Επικοινωνία

Download
Picture
                                                                     Copyright by Keramaris ©  2011.   All rights reserved.                                  
Picture