keramaris
  • Η Εταιρία
  • Βραβεύσεις
  • Ποιότητα
  • Προϊόντα
  • Συνταγές
    • ΤΟ "ΣΚΟΝΑΚΙ" ΤΗΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΣ >
      • ΚΑΛΗΜΕΡΑ
      • ΤΣΟΥΚΝΙΔΟΠΙΤΑ
      • ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ
      • ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ
      • ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
      • ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΚΕΙΚ
      • ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
      • ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
      • ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
      • ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
      • ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ
      • ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ
      • ΒΡΑΧΑΚΙΑ
      • ΜΠΙΣΚΟΤΟΛΟΥΚΟΥΜΑ
      • ΖΑΜΠΟΝΟΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ
      • ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
      • ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
      • ΤΡΟΥΦΑ
      • ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
      • MUFFINS ΜΕ ΕΛΙΕΣ
      • ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
      • ΜΗΛΟΠΙΤΑ
    • ΠΙΤΕΣ >
      • ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ
      • ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
      • ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ-ΣΠΑΝΑΚΙ
      • ΚΙΜΑΔΟΠΡΑΣΟΠΙΤΑ
      • ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ
      • ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ
      • ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
      • ΤΥΡΟΠΙΤΑ
      • ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
      • ΚΙΣ ΛΩΡΕΝ
      • ΠΙΤΣΑ
      • ΚΟΤΟΠΙΤΑ
      • ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
      • ΤΥΡΟΜΠΟΥΚΙΕΣ
      • ΠΙΤΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ
      • ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ
      • ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
      • ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ
      • ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ
      • ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΤΕΜΠΕΛΗ
      • ΛΑΔΕΝΙΑ
      • ΠΡΑΣΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
      • ΧΥΛΟΠΙΤΑ
    • ΨΩΜΙΑ >
      • ΨΩΜΙ
      • ΤΥΡΟΨΩΜΟ
      • ΨΩΜΑΚΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ
      • ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ
      • ΨΩΜΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
      • ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
      • ΜΠΑΚΕΤΕΣ ΟΛΙΚΗΣ
      • ΜΠΟΜΠΕΣ
      • ΠΡΟΣΦΟΡΑ
      • ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΕΣ
      • ΕΛΑΙΟΨΩΜΟ
    • ΚΕΪΚ - ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ >
      • ΚΕΪΚ
      • ΚΕΪΚ ΑΛΜΥΡΟ
      • ΚΕΪΚ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
      • ΚΕΪΚ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ
      • ΣΤΑΦΙΔΟΚΕΙΚ
      • ΚΕΪΚ ΟΛΙΚΗΣ
      • ΜΕΛΑΧΡΙΝΗ
      • ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
      • ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
      • ΚΕΪΚ ΜΩΣΑΪΚΟ
      • ΚΡΟΥΑΣΑΝ
      • ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ
      • ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟΥ
      • ΧΙΟΝΟΥΛΕΣ
      • ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
      • ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ)
      • ΜΠΟΜΠΟΤΑ ΚΕΪΚ
    • ΓΛΥΚΑ >
      • ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
      • ΔΙΠΛΕΣ
      • ΡΕΒΑΝΙ
      • ΡΟΞΑΚΙΑ
      • ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
      • ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
      • ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
      • ΜΠΑΜΠΑΣ (SAVAREN)
      • ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ
      • ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ
      • ΜΙΛΦΕΪΓ
      • ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
      • ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
      • ΡΟΞΑΚΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ
      • ΡΟΛΟ ΒΕΡΥΚΟΚΟ
    • ΤΟΥΡΤΕΣ >
      • ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
      • ΤΟΥΡΤΑ ΚΩΚ
      • BLACK FOREST
      • ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
      • ΤΟΥΡΤΑ ΑΒΑΝΑΣ
    • ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ >
      • ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ
      • ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
      • ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ
      • ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
      • ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
      • ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΡΙΦΤΗ
      • ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ (Τσουρέκι)
    • ΦΑΓΗΤΑ >
      • ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
      • ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ
      • ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ
      • ΡΟΛΛΙΝΙΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ
      • ΧΟΙΡΙΝΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
      • ΡΑΒΙΟΛΙΑ
      • ΚΛΕΦΤΙΚΟ
    • ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
  • Βίντεο/Συνταγές
  • Videoclip
  • Καταχωρήσεις
  • Εκδηλώσεις
  • Download
  • Διατροφικά
  • Άλλα Προϊόντα

_ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ (ΤΣΟΥΡΕΚΙ)


Υλικά

  • 1 kgr αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ Χρυσό
  • 100gr μαγιά νωπή
  • 1 ποτ. νερού ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. καφέ γάλα
  • 1 φλυτζ. τσαγιού βούτυρο
  • 1 φακελάκι μαχλέπι
  • 1 φακελάκι κακουλέ
  • 10gr αλάτι
  • 6 αβγά
  • Καβουρντισμένα αμύγδαλα


Προετοιμασία μαγιάς

Διαλύουμε τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό (όχι καυτό) και λίγο αλεύρι για να γίνει πολτός. Αφήνουμε τον πολτό σκεπασμένο σε ζεστό χώρο (30οC) για μισή ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσει.


Εκτέλεση

Αφού φουσκώσει η μαγιά προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα με τη ζάχαρη, το γάλα ζεστό, λίγο αλάτι, το μαχλέπι και το κακουλέ κοπανισμένα και το αλεύρι τμηματικά. Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη και μετά προσθέτουμε τμηματικά το βούτυρο ζεστό, αφού το λιώσουμε.
Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη σε ζεστό χώρο (30οC) μέχρι να φουσκώσει για 1-2 ώρες περίπου. Αφού φουσκώσει πλάθουμε τη ζύμη σε πλεξίδες ή σε κουλούρες.
Βάζουμε τα τσουρέκια σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30΄- 60΄ σε ζεστό χώρο(30οC). Τα αλείφουμε με κρόκο αβγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  180ο C για 25΄- 30΄.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Προϊόντα

Συνταγές

Επικοινωνία

Download

Picture
                                                                     Copyright by Keramaris ©  2011.   All rights reserved.                                  
Picture